Wat is operatie ZorgHART?

Wie zou jij in het zonnetje willen zetten? Die lieve buur die nu boodschappen voor je haalt, die vriendin die er altijd voor je is? Die fijne schoonzoon die voor je kookt, of die oudere meneer die al jaren liefdevol voor zijn partner zorgt? Wie is jouw ZorgHART?

De coronacrisis maakt zichtbaar wat er al was: in Amsterdam Oost kijken we naar elkaar om. Soms een tijdje, soms jaren achtereen. Van jong tot oud, dat doen we gewoon. Niemand blijft achter. We trekken aan de bel als het niet goed gaat. Zorg begint in je naaste omgeving. Alle ZorgHARTEN samen zijn een onmisbare zorgkracht in Oost.

Operatie ZorgHART zet deze ZorgHARTEN in Amsterdam Oost in de spotlights. Met een rondreizende foto-expositie in het najaar door Oost waarop zij allemaal te zien zijn. Zo maken we samen de zorgkracht in Oost zichtbaar. Welk ZorgHART wil jij op deze expo zien? Meld haar/hem aan!

En heb je een bijzonder verhaal over jouw ZorgHART? Deel het met ons. De mooiste verhalen leggen we vast in een speciaal fotoportret gemaakt door fotografen Ruud Gort en/of Noud Verhave.

Ik doe mee!

Hoe kan ik een ZorgHART aanmelden?

Klik op onderstaande knop.

Maak in één zin duidelijk waarom hij/zij jouw ZorgHART is. En stuur een foto mee van jouw ZorgHART!

Ik doe mee!

Niet zo digitaal?

Meld dan jouw ZorgHART aan met de speciale ZorgHARTpostkaarten. Hou je brievenbus in de gaten of mail ons via platformizoost@gmail.com!

Onze poster achter je raam?

Download de raamposter naar keuze hieronder, en hang deze achter het raam.

En je komt binnenkort zeker onze KARIMabri tegen in Oost. Deze rijdende poster gaat de wijk door met live-muziek en informatie over operatie ZorgHART. Ook hier zijn de ZorgHARTkaarten te krijgen en kan je jouw ZorgHART aanmelden.

Credits
Operatie ZorgHART is een initiatief van het Platform Informele Zorg Amsterdam Oost, organisaties die zich inzetten voor de buurt en haar bewoners, in samenwerking met Moving Arts Project.
Met veel dank aan: Stadsdeel Amsterdam Oost, Hollands Lof, RCOAK, Alliantie Wijkzorg Oost.

Foto expositie en ZorgHART bijeenkomsten

Operatie ZorgHART verzamelt foto’s en quotes over alle ZorgHARTEN en maakt daar een duurzame foto-expositie van. Deze expositie toert in het najaar door Amsterdam Oost, met gezellige en informatieve bijeenkomsten. Zo zet Operatie ZorgHART alle ZorgHARTEN en de zorgkracht van Oost in de schijnwerpers!

Programma

Vanaf 20 mei

Start campagne operatie ZorgHART

Juni/juli

Aanmelden ZorgHARTEN via de aanmeldknop, via postkaarten of via de KARIMabri, rijdende posters door Amsterdam Oost met live-muziek, informatie en iets lekkers.

Najaar 2020

Reizende expositie door Oost

Voor actuele informatie over tijden en locaties hou deze website en Facebook in de gaten.

KARIMabri

In juni gaat MAP met vrijwilligers van het Platform Informele Zorg op pad met de KARIMabri. Dat is het elektrische voertuig KARIMA (onderdeel van de duurzame KARELs KARAVAAN) met daarop een grote abri-banner met informatie, een aanhanger met geluidsinstallatie en wat bankjes en tafeltjes (natuurlijk corona-proof). De KARIMabri zal in juni en juli toeren door de verschillende wijken van Oost met live optredens en wat lekkers. Doel is om te informeren, quotes, verhalen en selfies te verzamelen en om professionele portretten te maken van ZorgHARTen.

Gesprek

Een belangrijk onderdeel van Operatie ZorgHART is met elkaar in gesprek gaan over de rol en de positie van mensen die (vrijwillig en soms noodgedwongen) zorg voor elkaar hebben. Het gesprek wordt op diverse manieren aangegaan, online via de website en de sociale media, tijdens de promotiecampagne met de KARIMabri en tijdens de reizende expositie.

Live-muziek

Tijdens de toer met de KARIMabri en tijdens de reizende expositie zal er regelmatig een optreden zijn van artiesten uit het netwerk van Operatie ZorgHART.

Reizende expo

Van de quotes, de ontvangen foto’s en de professionele foto’s wordt een expositie gemaakt die in het najaar door stadsdeel oost zal reizen, van IJburg tot Watergraafsmeer, van Oostelijk Havengebied tot Transvaalbuurt, van Dapperbuurt en Indische buurt tot Oosterpark en van OLVG tot Oostpoort. Tijdens de expositie zullen vrijwilligers van het Platform Informele Zorg Oost regelmatig met het publiek in gesprek gaan over de rol van informele zorg in onze samenleving. Hou de website en de Facebook in de gaten voor actuele informatie over de reizende expositie. Foto van de reizende expositie toevoegen.

Platform Informele Zorg Oost

Operatie ZorgHART is een gezamenlijk initiatief van het Platform Informele Zorg Oost, omdat we samen méér bewoners beter kunnen ondersteunen. Samen zetten we de schouders eronder om dat mogelijk te maken. Vraag bij jouw organisatie naar informatie over het aanmelden van jouw ZorgHART.

Het Platform Informele Zorg Oost staat voor jou klaar. Want soms is naar elkaar omzien heel vanzelfsprekend, maar soms heb je er wat extra ondersteuning bij nodig. Bijvoorbeeld bij het aanvragen van mantelzorgvoorzieningen, informatie over bijeenkomsten of cursussen, andere vragen of gewoon een luisterend oor. Je kunt contact met ons opnemen via platformizoost@gmail.com of kom langs als we met de rijdende KARIMabri door Amsterdam Oost trekken. We staan klaar voor al je vragen!

Alle ZorgHART activiteiten

Foto-impressie